CD "Dichter Bij Elkaar"
Gedichten van Ria onder muzikale begeleiding van Rob Zandgrond

Op 24 oktober 2009 kwam Ria's eerste cd “Dichter bij elkaar” uit, waarop vier gedichten in het Drents en zes in het Nederlands staan. Gitarist Rob Zandgrond begeleidt Ria op deze cd op verrassende wijze. Op deze pagina kunt u enkele fragmenten van deze cd beluisteren. Via de webwinkel is het mogelijk deze cd te bestellen. In 2008 was het thema van het Open Dicht Festival in Schoonoord, "Muziek". Om het optreden van Ria meer cachet te geven, werd bevriende gitarist Rob Zandgrond gevraagd haar te begeleiden. De gedichten werden daartoe voorzien van speciaal gecomponeerde muzieklijnen. Hierdoor verandert de poëzie van uitdrukking: voordrachten worden "melodieuze poëzie". De samenwerking tussen Rob en Ria beviel zo goed, dat besloten werd om samen vaker op te treden. Na positieve reacties resulteerde dit in de gezamenlijke cd met 10 gedichten. Hieronder zijn enkele fragmenten te beluisteren

Licht


Oldaveriest


HeartbeatTags Drenthe Gedichten Minnezinne Streektaal Ria Westerhuis Rob Zandgrond

CD "Minnezinne"

In november 2013 verscheen de CD Minnezinne. De dichters dragen op deze cd alle gedichten uit de bundel voor. Ferrie=differentieel tekende voor de muzikale omlijsting door voor deze cd een speciale compositie te maken.


Tags Drenthe Gedichten Minnezinne Streektaal Ria Westerhuis Delia Bremer Ferrie=differentieel

Over Ria

Ria Westerhuis geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Ze verhuisde in 1980 naar De Wijk aan de Drentse kant. Schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest” en in het mysterieuze eRWeens.

Social Media

Facebook
Twitter