Dikke Reint

In 2007 werd voor het eerst het theaterstuk Dikke Reint opgevoerd in het Reestdal. Elke zomer wordt nu nog dit stuk gespeeld . Ria speelt - wisselend met nog een andere speelster - vanaf 2008 de rol van Aly, de verloofde van Jans Mennink, de knecht van de Baron.
Het verhaal:
Reint Hendrik, Baron de Vos van Steenwijk, leefde van 1868 tot 1937 en woonde op Havezathe de Havixhorst in de Wijk. Vanwege zijn zwaarlijvig postuur werd hij in de volksmond ‘Dikke Reint’ genoemd. De excentrieke en bourgondische baron was vrijgezel, hield van paarden en van uitbundig feestvieren.Dikke Reint staat centraal in een bijzondere theatertour door het Reestdal. De grote vraag is waarom hij niet wil trouwen. Het verhaal gaat dat hij tijdens het Wijker dorpsfeest in een stille kroeg Trijntje Stokvis ontmoet. Er wordt die avond flink gedronken en de volgende dag herinneren beiden zich weinig meer. Is er een huwelijksaanzoek geweest of wordt er een spelletje gespeeld?
Op deze vraag krijgt de toeschouwer uiteindelijk antwoord na een reis per trekkerwagen door de prachtige natuur rond de Reest. Wie mee gaat belandt in een humoristisch verhaal vol feiten en wetenswaardigheden, maar ook volg bijgeloof. Ontmoet Dikke Reint, Trijntje Stokvis en andere markante figuren.Zie voor meer info, speeldata en boekingen : www.dikkereint.nl


Tags Drenthe Voorstellingen Dikke Reint Streektaal www.dikkereint.nl

Over Ria

Ria Westerhuis geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Verhuisde in 1980 naar de Wijk aan de Drentse kant. Schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest”.

Social Media

Facebook
Twitter