Zundags Goed

Op vrijdag 18 februari 2011 ontving burgemeester Peter Snijders van de Gemeente De Wolden het eerste exemplaar van Zundags goed uit handen van schrijfster Ria Westerhuis uit De Wijk. Na het succes van Minnezinne, waarmee ze de landelijke publiciteit haalde nu een bundel met, veelal, persoonlijke gedichten in de streektaal van de Reest.

De gedichten vinden vaak hun oorsprong in de persoonlijke omgeving. Met als thema's liefde in al haar facetten, afscheid, ouderschap en de natuur. Met soms een flinke dosis humor met of zonder knipoog. De kracht van haar werk ligt erin dat ze dit overdraagbaar maakt naar de lezer.

Terwijl in de huidige tijd het Nederlands terrein moet prijs geven aan het Engels, groeit de belangstelling voor de lokale streektaal.

"Zundags goed" past in deze ontwikkeling en zal lezers met belangstelling voor de lokale identiteit aanspreken.

"Zundags Goed" was genomineerd voor "Streektaalprijs" van Dagblad van het Noorden. Ook deze bundel is verkrijgbaar bij de boekhandel in Drenthe en elders op deze site.


Tags Drenthe Gedichten Minnezinne Streektaal Ria Westerhuis Dineke Kraaijeveld

Over Ria

Ria Westerhuis geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Ze verhuisde in 1980 naar De Wijk aan de Drentse kant. Schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest” en in het mysterieuze eRWeens.

Social Media

Facebook
Twitter